- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Papanasii cu flocoane de ovaz sunt dietetici si aromati, un desert de neuitat!
Ingrediente
- 200 gr branza de vaci
- 2 oua
- 1 lingura cu unt
- 200 gr zahar pudra
- 200 gr faina
- sare
- 200 gr fulgi de ovaz
- 250 ml ulei
- praf de copt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Faci un aluat din branza de vaci, 1 lingura cu unt fierbinte, 1 praf de copt, 2 oua, putina sare, fulgi de ovaz si faina. Framanti toate ingredientele intr-o cratitacu gura larga, faci suluri subtiri cat degetul, din care obtii covrigei potrivit de mari.
- Lucrezi pe planseta infainata si faci mai multi covrigei pe care-i lasi sa stea pana ii poti praji.
- Incalzesti uleiul intr-un tuci inalt, pui covrigeii pe rand, ii scoti pe servetele si-i pudrezi cu zahar
farin, apoi ii servesti calzi.