Papanasi parfumati

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Papanasii parfumati trebuie sa ii incercati si dvs.Aroma delicata data de branza ricotta in combinatie cu fisticul confera un deliciu de neuitat.

Ingrediente

    • 150 gr gris
    • 200 gr zahar
    • 100 ml rom
    • 50 gr fistic decojit
    • 400 gr faina
    • 1 galbenus
    • 300 ml ulei de arahide
    • sare
    • 600 ml lapte
    • 1 plic zahar vanilat
    • 100 gr stafide
    • 1 plic drojdie uscata
    • 2 oua
    • 200 gr branza ricotta
    • 1 lamaie
    • zahar pudra pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Toarna 500 ml lapte intr-o cratita, adauga zaharul vanilat si pune-l la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, adauga grisul si amesteca bine. da focul mai mic si fierbe-l 5 minute, apoi da-l deoparte si lasa-l sa se racoreasca.
  2. Inmoaie stafidele in rom si macina fisticul decojit. Cand grisul cu lapte este caldut, adauga zaharul, 100 ml lapte, drojdia, coaja rasa de lamaie, ricotta, ouale, galbenusul si faina. Framanta pana la obtinerea unui aluat moale.
  3. Incorporeaza in aluat stafidele, romul si fisticul macinat. Incinge uleiul intr-o cratita si umple un pos de patiserie cu aluatul obtinut.
  4. Asaza o hartie de copt pe o tava si unge-o cu ulei. Pune pe ea cu posul inele din aluat cu diametrul  de circa 7-8 cm si inaltimea de aproximativ 1 cm.
  5. Pune cu ajutorul unei palete cate 3-4 ineluse la prajit in baia de ulei fierbinte si prajeste-le pe ambele parti circa 1 minut si jumatate.
  6. Scoate papanasii si asaza-i pe hartie absorbanta, lasa-i sa se raceasca, aranjeaza-i pe un platou mare si serveste-i presarati cu zahar pudra.

Recomandari

Patiserie