- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Invartita moldoveneasca cu mac este foarte aromata si dulce, perfecta atat in zilele festive cat si la mesele alatrui de cei dragi.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 1 kg faina
- drojdie de bere cat o nuca
- 2 linguri unt
- 200 ml lapte
- 2-3 linguri ulei
- 200 gr zahar tos
- 3 oua
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 300 gr mac
- 200 gr zahar tos
- coaja rasa de lamaia
- 400 ml lapte
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Se amesteca faina, laptele, drojdia, untul, untdelemnul, 2 oua, zaharul si sarea si se obtine un aluat vartos. Dupa ce este framantat bine, se lasa 2 ore la dospit.
- Din aluat se intinde o foaie, potrivit de groasa, pe care se asaza umplutura. Aceasta se pregateste astfel: se da macul prin masina de macinat mac si se fierbe cu zaharul si laptele.
- Cand amestecul e clocotit, se adauga vanilia si coaja de lamaie si se lasa sa se raceasca. Se unge foaia de coca cu acest amestec si se ruleaza. Se asaza intr-o forma de cozonac, unsa bine. Deasupra se unge cu ou. Se pune la cuptor la foc tare la inceput. Dupa ce a crescut, se continua coacerea la foc domol.