- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Strudelul este gustarea perfecta si aromata la care puteti schimba umplutura de fiecare data.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr faina
- 200 ml apa
- sare
- 2 linguri cu unt
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg mere sau 1 kg branza in amestec
- 2 oua
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Faina cernuta o pui pe planseta de lemn pe care lucrezi aluaturile, adaugi putina sare si incepi sa framanti cu apa calda si grasime (sau 1 ou; 2 albusuri; 2 galbenusuri) un aluat tare care sa se desprinda de pe mana.
- Imparti aluatul in 2 bulgari (sau 4 bulgari cand framanti 1 kg de faina) pe care-i invelesti si-i pastrezi la cald timp de o ora, apoi ii intinzi pe o fata de masa curata pe care ai presarat faina.
- Aluatul trebuie sa devina foaie subtire si transparenta. La un capat al foii de aluat pui merele sau branza, rulezi (cu mana sau cu fata de masa pe care e aluatul) pana infasori toata foaia de aluat, tai bucati cat forma de placinta si le asezi in tava.
- Coci la foc potrivit jumatate de ora, racesti in tava,apoi servesti placinta calda sau rece.