- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pasca cu orez este un desert care se prepara mai ales cu ocazia sarbatorilor de Paste, fiind aromata si foarte gustoasa.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 1 ou
- 2 linguri smantana
- 3 linguri unt
- 1 lingura zahar
- 1 plic praf de copt
- faina cat cuprinde
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 litru lapte dulce
- 250 gr orez
- 4 linguri zahar
- 3 oua
- 1 baton de vanilie
- 50 gr stafide
- sare
Instructiuni de preparare
- Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se intinde o foaie cu care se tapeteaza o forma rotunda unsa cu unt. Se pastreaza putin aluat din care se fac doua rulouri subtiri, care se impletesc, si se orneaza pasca dupa ce a fost umpluta.
- Se fierbe orezul in apa cu putina sare. Dupa cateva clocote, se scurge apa, se clateste cu apa rece si se adauga peste el laptele fiert in prealabil, batonul de vanilie, zaharul si un praf de sare. Se lasa sa fiarba, la foc mic pana cand orezul este bine patruns si laptele a scazut. Se scoate batonul de vanilie, se lasa la racit, se adauga ouale, unul cate unul, si stafidele. Se amesteca bine si se toarna in forma pregatita.
- Se coace la foc potrivit pana cand se rumeneste frumos.