- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pasca cu branza, cu siguranta este regina neincoronata a sarbatorilor de Paste. Ca asemanarea sa fie si mai mare ea are un aspect auriu si vine cu o coronita de aluat invaluita in mirosuri ametitoare.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 400 gr biscuiti fara crema
- 100 gr unt
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 gr branza mascarpone
- 500 gr branza proaspata de vaci
- 200 gr zahar
- 50 gr faina
- 50 gr gris
- 4 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja rasa de la jumatate de lamaie
- 150 gr stafide inmuiate in rom
PENTRU GLAZURA:
- 400 gr ciocolata neagra de menaj
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea blatului de sfarama marunt 2/3 din cantitatea de biscuiti, apoi se adauga untul topit. Se amesteca biscuitii cu untul pana se obtine o pasta omogena. Se unge o tava de cozonac cu unt, dupa care se tapeteaza cu amestecul de biscuti cu unt si se baga la frigider pentru cel putin 1 ora.
- Pentru umplutura se amesteca branza proaspata de vaci cu zaharul pana cand acesta se topeste , apoi se dauga pe rand.ouate batute. Dupa fiecare ou adaugat se amesteca, iar dupa ce s-au adaugat toate se pune crema mascarpone, faina, grisul, zaharul vanilat, stafidele inmuiate, sucul si coaja de la lamaie. Se amesteca energic compozitia pena cand devine omogena.
- Se scoate forma din frigider si se toarna umplutura in felul urmator: peste aluat se pune putina compozitie, se asaza un start din biscuitii opriti si se repeta operatiunea pana la finalizarea ingredientelor.
- Se baga pasca in cuptorul incins pentru 40 de minute, apoi se lasa in cuptor pana la racirea completa.
- Pasca se decoreaza cu o glazura facuta din ciocolata topita pe bain-marie. Pasca se poate servi dupa ce s-a intarit ciocolata.