Pasteis de nata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pasteis de nata sunt niste prajiturele-aperitiv delicioase si foarte aromate, care vor fi cu siguranta pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 1 pachet de foietaj (225 gr)
    • 50 ml frisca grasa
    • sare
    • 380 mml lapte integral
    • 4 galbenusuri
    • 3 linguri zahar
    • 2 fasii coaja de lamaie
    • 2 linguri faina
    • 1/4 baton de scortisoara
    • 1/2 lingurita esenta de vanilie
    • scortisoara macinata pentru pudrat

    USTENSILE:

    • tava antiaderenta joasa pentru chifle, cu 12 lacasuri
    • hartie de copt

Instructiuni de preparare

  1. Prima oara se prepara crema de ou. Tirnati laptele, frisca, galbenusurile, sare, faina si zaharul intr-o cratita. Bateti toate ingredientele pana cand dispar cocoloasele, apoi adaugati batonul de scortisoara, coaja de lamaie si esneta de vanilie.
  2. preparati crema de ou la foc foarte mic, amestecnd continuu cu telul, pana s eingroasa. Dupa vreo 10 minute strecurati-o intr-un bol printr-o sita deasa si acoperiti-o cu hartie de copt ca sa nu se formeze pelicula deasupra si lasati sa se raceasca.
  3. Pe o suprafata presarata cu faina, intindeti foietajul in strat subtire si decupati 12 discuri care sa se potriveasca in tava si sa depaseasca cel putin 1 cm marginea lacasurilor.Apasati cercurile in lacasurile tavii si lasati 30 de minute la frigider sa se raceasca.
  4. Umpleti cosuletele necoapte pe trei sferturi cu crema, lasand loc sa creasca la copt. Coaceti 15 minute sau pana cand se rumeneste exteriorul cosuletelor. Crema de ou este crescuta dar se lasa repede cand se raceaste.Pudrati cu scortisoara si serviti.

Recomandari

Patiserie