- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pateurilecu ceapa si praz sunt aromate si gustoase, mai ales daca le serviti reci, a doua zi la micul dejun.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr faina
- 200 ml ulei
- 200 mlapa minerala sau sifon
- sare
- 1 cub de drojdie de bere
PENTRU UMPLUTURA:
- piper
- 2 cepe
- 2 fire de praz
- 150 ml ulei
- menta tocata
- boia dulce de ardei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Amesteci uleiul cu sifonul, omogenizezi, adaugi faina pe incetul, amesteci cu o lingura de lemn pana faci un aluat omogen. Adaugi drojdia de bere pe care ai inmuiat-o cu 1 lingura de zahar si 1/2 lingurita de sare. Amesteci bine aluatul si illasi la dospit.
- Cureti ceapa si prazul, le speli, le tai pestisori si calesti amestecul cu 1 ceasca plina cu ulei. Colorezi cu boia dulce de ardei, condimentezi cu menta tocata si piper, lasi sa se racoreasca. intinzi patru foi de aluat, umpli cu amestecul de ceapa si praz, rulezi si pui la cuptor pentru 30 de minute
- Cand pateurile s-au rumenit, stingi focul si lasi deoparte 15 minute, dupa care tai pateuri potrivit de mari si le servesti cu vin rosu.