- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pateurile cu ciuperci nu numai ca sunt foarte gustoase dar se prepara usor si sunt la fel de bune si reci.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 100 ml ulei
- 200 ml lapte nefiert
- sare
- drojdie cat o nuca
- 600 gr faina
PENTRU UMPLUTURA:
- 8-10 ciuperci mijlocii
- 1 ceapa
- 3 linguri cu ulei
- sare
- piper macinat
- menta tocata
- 2 oua
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Amesteci uleiul cu laptele intr-un vas adanc, omogenizezi, adaugi 500 gr faina in ploaie, sarezi si inchei operatia adaugand drojdie inmuiata in lapte cald. Amesteci energic cu o lingura de lemn pana obtii un aluat moale pe care-l lasi cateva ore la frigider.
- Pentru umplutura: cureti ciupercile, le toci (numai dupa ce le-ai spalat in doua-trei ape) si le calesti in ulei impreuna cu 1 ceapa tocata. Lasi pe foc pana scade lichidul, apoi sarezi si condimentezi cu piper macinat si menta tocata. Racesti amestecul 15 minute, adaugi un ou crud si omogenizezi.
- Framanti aluatul cu mana cateva minute cu faina ramasa, imparti in patru, intinzi foi subtiri. Umpli cu ciuperci, rulezi si asezi in tava neunsa. Tai pateuri de 3-4 cm,le ungi cu ou,apoi le coci la foc potrivit. Servesti pateurile calde, cu vin alb sau rosu, dulce.