- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pateurile cu spanac trebuie sa le incercati di dvs deoarece sunt foarte gustoase si aromate.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 200 gr margarina
- 200 gr smantana
- 2 oua
- sare
- 500 gr faina
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg spanac
- 100 gr cascaval
- 1 ou
- sare
- 2 linguri cu unt
- piper macinat
- 1/2 lamaie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cerni faina intr-o strachina adanca, torni smantana si amesteci usor, apoi adaugi 100 gr margarina inmuiata pe foc, sare si 2 oua intregi. Framanti un aluat tare, pe care-l lasi la rece o ora.
- Intinzi aluatul in foaie groasa, acoperi cu restul de margarina rece, framanti 5 minute, dupa care lasi la rece inca o ora, apoi intinzi aluatul in foaie, paturesti, treci cu sucitorul peste aluat.
Repeti operatia de trei-patru ori si lasi sa se odihneasca.
- Cureti spanacul, il fierbi 5 minute. in apa care clocotita, apoi in scurgi bine si il toci marunt.
- Pui spacul intr-o cratita cu unt, sare, piper si felii de lamaie, lasi sa scada bine. Racesti, adaugi galbenusul si cascavalul ras, scoti lamaia si umpli patru foi de aluat cu spanac, rulezi si coci in tava neunsa.
- Desparti paterurile, dai fata cu albus de ou, coci la foc potrivit 30 de minute.Cand pateurile sunt rumene le scoti si le servesti cu vin alb, crud sau fiert.