- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulourile cu migdale si miere trebuie sa le incercati pentru ca sunt foarte aromate si gustoase, mai ales la micul dejun.
Ingrediente
- 5 foi mari de placinta
- 250 gr pudra de migdale
- 75 gr zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 40 gr unt topit
- coaja de la 1 portocala
- 2 linguri apa de flori de portocal
PENTRU PRAJIT:
PENTRU SIROP:
- 200 ml apa
- 100 gr miere de albine
- 50 ml apa de flori de portocal
Instructiuni de preparare
- se pregateste siropul, pentru care ingredientele se pun intr-un vas si se fierb 10 minute pe foc, apoi se lasa sa se raceasca.
- Intre timp, pudra de migdale se amesteca bine cu zaharul, scortisoara si untul topit, si apoi se adauga apa de flori de portocal si coaja rasa de la 1 portocala. se amesteca bine pana se va obtine o pasta tare, asemanatoare unui aluat.
- Foile de placinta se decupeaza in dreptunghiuri si pe fiecare foaie se pune in partea ingusta un mic sul de pasta de migdale. Se ruleaza incepand cu partea ingusta, adunand marginile spre interior, ca la sarmale, iar la final se lipeste marginea cu albus de ou batut.
- Se prajesc rulourile in ulei, se scot pe servete de hartie si apoi se trec 2-3 secunde prin sirop, si se lasa pe un gratar sa se zvante.