- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Saratelele cu mac si chimen este u aperitiv delicos, pe care il puteti servi ca atare sau in loc de paine.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 1 galbenus
- 3 linguri smantana
- sare
- 2 oua
- 250 gr margarina
- 10 gr drojdie proaspata
- 3 linguri lapte cald
- seminte de mac
- seminte de chimen
Instructiuni de preparare
- Se cerne faina intr-un castron mare, se asaza in mijlocul ei drojdia dizolvata in lapte cald, albusurile batute putin, smatana, margarina moale si putina sare. Se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat omogen si elastic, care se lasa 30 de minute acoperit, la temperatura camerei.
- Se intinde aluatul in foaie potrivit de subtire, se decupeaza cu ajutorul unor forme si se ung cu galbenus de ou batut cu o lingura de apa. Se presara deasupra mac si chimen si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 30 de minute la cuptor, pana se rumenesc frumos.