- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Stelutele din pandispan trebuie sa le incercati pentru ca sunt atat de finute si delicate incat le puteti servi atat la desert cat si la cafea.
Ingrediente
PENTRU PANDISPAN:
- 140 gr zahar
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 130 ml lapte
- 1/2 lingurita esneta de vanilie
- 50 gr unt, la temperatura camerei
- 130 gr faina alba
- sare
- 1 ou
PENTRU CREMA DE UNT:
- 130gr zahar pudra, cernut
- cateva picaturi esenta de vanilie
- 50 gr unt, la temperatura camerei
- 1 lingura lapte
PENTRU DECOR:
- zahar tos
- Stelute comestibile
- bomboane pentru ornat
USTENSILE:
- forme de stelute din silicon
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 20 de minute
Timp de coacere 10-15 minute
Timp de racire 1 ora
- Pentru stelutele din pandispan turnati untul, zaharul, faina, praful de copt si putina sare intr-un bol si amestecati-le cu mixerul pana cand obtineti o textura sfaramicioasa fina. Turnati jumatate din cantitatea de lapte si amestecati pana se omogenizeaza.
- Adaugati oul si esenta de vanilie in restul de lapte si ametsecati, apoi tot amestcul amestecati-l in compozitia cu unt si bateti bine cu mixerul ca sa se omogenizeze.
- Umpleti formele de stelute cu o lingurita si coaceti-le 10-15 minute, in cuptorul incins, pana se rumenesc deasupra si devin elastice la atingere, apoi lasati-le sa se raceasca pe un gratar. Aluatul preparat este suficient pentru 30-40 de stelute mici, care se pot coace in mai multe transe.
- Pentru crema de unt, bateti bine untul pana obtineti o consistenta cremoasa, iar apoi, adaugati treptat zaharul pudra cernut, laptele si vanilia, si ametsecati pana cand crema de unt devne pufoasa. Ungeti fiecare steluta cu crema de unt si ornati fiecare steluta unsa cu unt cu decoratiunea aleasa de dvs.