Strudel cu mere si visine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Strudelul cu mere si visine este desertul preferat de copii deoarece este dulce, aromat si, servit rece are un gust mult mai intens.

Ingrediente

    • 1,5 kg mere
    • 100 gr miez de nuca
    • 1 baton de scortisoara
    • zahar pudra
    • 300 gr visine din visinata
    • 1-2 cuisoare
    • 50 gr unt

    PENTRU ALUAT:

    • 25 gr drojdie
    • 2 linguri ulei
    • sare
    • 500 gr faina
    • 250 ml apa calduta
    • 1 lingurita zahar

Instructiuni de preparare

  1. Amesteca ingredientele pentru aluat si framanta un aluat neted, pe care lasa-l la dospit vreo 30 de minute. Imparte aluatul in doua si intinde foi potrivit de groase.
  2. Pentru umplutura, caleste merele rase in unt, adauga scortisoara si cuisoarele zdrobite, iar dupa 10 minute,lasa sa se raceasca.
  3. Intinde din aluat doua, trei foi. Repartizeaza umplututra, nuca zdrobita si visine. Ruleaza si asaza sulul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Baga tava in cuptorul incins, si coace 30 de minute, la foc potrivit, iar cand sunt gata scoate-le din cuptor si pudreaza-le cu zahar inainte de a le servi.

Recomandari

Patiserie