- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Strudelul cu mere si visine este desertul preferat de copii deoarece este dulce, aromat si, servit rece are un gust mult mai intens.
Ingrediente
- 1,5 kg mere
- 100 gr miez de nuca
- 1 baton de scortisoara
- zahar pudra
- 300 gr visine din visinata
- 1-2 cuisoare
- 50 gr unt
PENTRU ALUAT:
- 25 gr drojdie
- 2 linguri ulei
- sare
- 500 gr faina
- 250 ml apa calduta
- 1 lingurita zahar
Instructiuni de preparare
- Amesteca ingredientele pentru aluat si framanta un aluat neted, pe care lasa-l la dospit vreo 30 de minute. Imparte aluatul in doua si intinde foi potrivit de groase.
- Pentru umplutura, caleste merele rase in unt, adauga scortisoara si cuisoarele zdrobite, iar dupa 10 minute,lasa sa se raceasca.
- Intinde din aluat doua, trei foi. Repartizeaza umplututra, nuca zdrobita si visine. Ruleaza si asaza sulul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Baga tava in cuptorul incins, si coace 30 de minute, la foc potrivit, iar cand sunt gata scoate-le din cuptor si pudreaza-le cu zahar inainte de a le servi.