- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Strudelul cu piept de pui are marele avantaj ca se prepara rapid si este extrem de gustos, si se poate prepara cu foarte multe umpluturi!
Ingrediente
- 400 gr foitaj
- 1 ceapa
- patrunjel verde
- salvie
- 1 piept de pui
- 60 gr unt
- cimbru
- ulei
- sare
- piper
PENTRU UNS:
- 2 linguri cu lapte
- 1 galbenus
Instructiuni de preparare
- Lasa de seara aluatul sa se dezghete in frigider. Toaca marunt ceapa si pune-o la calit in untul topit. Cand a devenit sticloasa, adauga pieptul de pui taiat cubulete, sare si piper, iar cand carnea s-a patruns, da tigaia deoparte si lasa sa se racoreasca.
- Pune foaia de foitaj pe masa, intinde-o putin cu sucitorul si asaza carnea racorita si amestecata cucimbru, salvie si patrunjel verde tocat fin. Ruleaza strudelul format si pune-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge-l cu amestecul de galbenus si lapte, apoi baga tava in cuptorul incins pentru 30 de minute.
- Cand strudelul este auriu se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca, abia apoi il poti felia si servi.