- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Strudelul vienez este foaret gustos, dar daca il serviti cu sos de vanilie, aroma va fi si mai intensa....
Ingrediente
- 5 mere
- 4 linguri zahar brun
- 2 lingurite unt
- 1 albenus
- 400 gr foitaj
- 5 linguri stafide aurii
- 1 lingurita scortisoara
- 50 ml rom/coniac
- suc de lamaie
Instructiuni de preparare
- Se curata merele de coaja, cotor si seminte, apoi se taie in cubulete. Se stropesc cu suc de lamaie si se amesteca usor.
- Se pun stafidele la inmuiat in alcool. Se pune untul la incins intr-o tigaie adanca, nonaderenta, apoi se pun merele, zaharul si scortisoara. Se amesteca si se lasa sa scada la foc mic. La final se pun stafidele scurse.
- Se intinde cu sucitorul foaia de aluat. se asaza umplutura si se rasuceste ca la strudel. Se unge aluatul cu galbenus de ou si, cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si ascutita, se cresteaza din loc in loc- ca la fagure.
- Se baga tava cu strudelul in cuptorul incins timp de 40 de minute, pana cand capata o culoare aurie, apoi se scoate tava din cuptor si se lasa sa seraceasca. Strudelul se taie si se serveste numa dupa ce s-a racit complet.