- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Turta dulce este pentru multi un dulce care ne aduce aminte de copilarie, dar care nu trebuie sa lipsesca din casa mai ales de Craciun.
Ingrediente
- 250 gr miere de albine
- 200 gr zahar
- 3 linguri ulei
- 1 plic zahar vanilat
- cuisoare
- unt
- 3 oua
- 350 gr faina
- 1 lingurita praf de scortisoara
- coaja rasa de lamaie
Instructiuni de preparare
- Se freaca bine mierea cu zaharul intr-un vas, pe foc mic, pana cand zaharul se topeste complet. Se ia vasul de pe foc, se adauga treptat cate un ou intreg, cate o lingura cu ulei si cate putina faina pana cand se termina atat faina cat uleiul si ouale.
- Se adauga scortisoara, zaharul vanilat, praful de cuisoare si coaja rasa de lamaie.
- Se unge o tava cu unt, se presara cu faina si se toarna in ea compozitia, iar apoi se baga in cuptor sa se coaca.
- Optional se pot adauga nuci taiate bucatele sau fulgi de migdale.