Turta dulce

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Turta dulce este pentru multi un dulce care ne aduce aminte de copilarie, dar care nu trebuie sa lipsesca din casa mai ales de Craciun.

Ingrediente

    • 250 gr miere de albine
    • 200 gr zahar
    • 3 linguri ulei
    • 1 plic zahar vanilat
    • cuisoare
    • unt
    • 3 oua
    • 350 gr faina
    • 1 lingurita praf de scortisoara
    • coaja rasa de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca bine mierea cu zaharul intr-un vas, pe foc mic, pana cand zaharul se topeste complet. Se ia vasul de pe foc, se adauga treptat cate un ou intreg, cate o lingura cu ulei si cate putina faina pana cand se termina atat faina cat uleiul si ouale.
  2. Se adauga scortisoara, zaharul vanilat, praful de cuisoare si coaja rasa de lamaie.
  3. Se unge o tava cu unt, se presara cu faina si se toarna in ea compozitia, iar apoi se baga in cuptor sa se coaca.
  4. Optional se pot adauga nuci taiate bucatele sau fulgi de migdale.

Recomandari

Patiserie