Uscatele

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Uscatele sunt delcioase si foarte gustoase.Sunt niste gogosi aromate si delicioase in orice imprejurare.Uscatelele se prepara rapid si gustul lor delicat cucereste pe toata lumea.

Ingrediente

    PENTRU USCATELE:

    • 500 gr faina
    • 3 linguri zahar
    • 2 linguri unt topit
    • 1 galbenus
    • 1 l  ulei de arahide (sau 600 gr untura)
    • sare
    • 30 gr zahar
    • 100 ml rom
    • 1 ou
    • 100 ml zeama de portocale
    • 100 ml vin alb dulce

    PENTRU DECOR:

    • zahar pudra

     


Instructiuni de preparare

  1. Oune faina in forma de fantana pe o planseta. Adauga in mijloc zaharul, oul, untul, romul, zeama de portocale, zaharul vanialt, galbenusul si putina sare. Framanta si adauga cate putin vin alb, incat sa obtii un aluat moale dar si consistent pe care lasa-l sa se odihneasca 10 minute.
  2. Cu ajutorul unui aparat special sau cu sucitorul intinde din aluat foi foarte subtiri. Taie cu rotita de patiserie foile de aluat in fasii lungi si late. Taie putin in mijloc si inoada fasiile, lasad capetele libere.
  3. Toarna uleiul intr-o cratita mare si incinge-l (sau topeste untura), apoi prajeste funditele de aluat pe rand.
  4. Cand au devenit aurii pe ambele parti, scoate-le pe hartie absorbanta sa se scurga de surplusul de ulei.
  5. Aranjeaza-le pe un platou si presara-le cu zahar pudra.

Recomandari

Patiserie