- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Blatul de pizza este baza pentru diferite variante de pizza. atunci cand faceti pizza, variati grosimea aluatului si diametrul blatului, dupa gustul propriu.
Ingrediente
- 175 gr faina
- 1/4 lingurita sare
- 1 lingurita drojdie uscata
- 150 ml apa calduta
- 1 lingura ulei de malsine
USTENSILE:
- 1 tava de pizza unsa cu ulei
Instructiuni de preparare
- Amestecati faina cu sarea si drojdia intr-un bol incalzit. Faceti o adancitura in mijloc, turnati in ea apa calduta si uleiul de masline. Amestecati cu mana sau cu o lingura de lemn pana obtineti un aluat moale.
- Transferati aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantati 5 minute,pana aluatul devine uniform si elastic. Cu cat framantati mai energic, cu atat aluatul este mai reusit.
- Puneti bila de aluat intr-un bol, acoperiti cu folie alimentara si lasati-l sa creasca pana isi dubleaza volumul.
- Puneti tava de pizza unsa cu ulei in cuptorul cald. Puneti aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantati 3 minute, apoi impartiti-l in doua, intindeti din fiecare cercuri pe care apoi le puneti in tavi.
- Faceti o bordura gofrata pe marginea aluatului, pentru ca umplutura sa nu curca. Ungeti aluatul cu ulei de masline, acoperiti-l cu un servet si lasati-l 10 minute. Puneti restul ingredientelor pe blat si coaceti 20-25 de minute. Blatul de pizza se va rumeni, iar ingredientele vor face bule.