- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pizza Taietorului de lemne trebuie sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa si aromata.
Ingrediente
- aluat pentru pizza
- 2 linguri unt sau margarina
- 100 gr slanina cu carne afumata
- 2 catei de usturoi
- sare
- 1 ceapa
- 1 conserva mica de rosii cojite
- 1 lingurita oregano
- piper macinat proaspat
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 100 gr salam piperat
- 1 conserva de peste ton
- 100 gr ciuperci proaspete
- 4 ardei murati
- 200 gr cascaval ras
- 2 linguri ceapa verde taiata marunt (in rondele)
Instructiuni de preparare
- Se incinge untul, slanina se taie cuburi si se pune in unt sa se topeasca. Usturoiul se zdrobeste cu sare, ceapa se taie marunt se adauga amandoua la slanina si se prajesc impreuna. Se scurg rosiile se adauga si ele la restul compozitiei si se fierb impreuna pana se obtine un sos consistent. Se condimenteaza cu oregano, sare, piper si vegeta si se pune sa se raceasca. Ardeii si salamul se taie in fasii. Pestele ton se rupe in bucati.
- Se intinde aluatul si se imparte in patru forme pentru pizza. Blaturile se ung cu sosul de rosii peste care se asaza celelalte componente.