- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta reteta pentru aluatul de pizza trebuie sa o retineti pentru ca este un aluat usor de preparat si afanat in acelasi timp.
Ingrediente
- 225 gr faina
- sare
- 1 pachetel de drojdie
- 2 linguri de ulei
- sos de rosii
Instructiuni de preparare
- Se amesteca ingredientele si se adauga apa fierbinte cat sa se formeze un aluat moale, dar nu lipicios. Se framanta pe o suprafata tapetata cu faina, pana ce devine pufos si neted.
- Se intinde un blat de 25 cm si se asaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se adauga sosul de rosii si umplutura(ciuperci,sunca,masline,etc.)
- Atentie! nu se incarca aluatul cu un strat prea gros, acesta va tine aburul in blat, impiedicand coacerea.
- Se tine la cuptor 15 minute, pana cand marginile devin aurii. Se scoate pizza, se adauga cascavalul si se introduce la cuptor, pana incepe sa se topesca.