- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pizza impaturita este varianta romaneasca a celebrei pizza calzone, foarte buna si gustoasa.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 100 ml apa
- 2 linguri ulei de masline
- 400 gr faina
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita de drojdie uscata
- 1/2 lingurita zahar
PENTRU UMPLUTURA:
- 150 gr branza telemea
- 150 gr cascaval ras
- 150 gr branza gorgonzola
- 100 gr salam uscat
- 100 gr kaizer
- 2 galbenusuri
- masline verzi fara samburi
- 2 linguri bullion
- 1/2 ardei rosu si galben
- sare
- piper
- busuioc uscat
Instructiuni de preparare
- Amesteci toate ingredientele pentru aluat si-l framanti bine, apoi il lasi la dospit 15-20 minute.
- Pe un tocator tai bucati mici de salam uscat, kaizerul si branza gorgonzola.Dai branza telemea pe razatoarea mare. Intr-un bol amesteci branzeturile cu bulion si galbenusurile. Cureti de seminte ardeii, ii speli si tai fideluta.
- Presari faina pe masa de bucatarie,intinzi aluatul cu ajutorul unui sucitor si intinzi in mijloc compozitia de branza ,pui salamul uscat, kaizerul,maslinele verzi fara samburi si impaturesti aluatul.
- Dai pizza la cuptor, intr-o tava unsa cu ulei pentru 35-40 min.