Pizza impaturita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pizza impaturita este varianta romaneasca a celebrei pizza calzone, foarte buna si gustoasa.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 100 ml apa
    • 2 linguri ulei de masline
    • 400 gr  faina
    • 1 lingurita sare
    • 1 lingurita de drojdie uscata
    • 1/2 lingurita zahar

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 150 gr branza telemea
    • 150 gr cascaval ras
    • 150 gr branza gorgonzola
    • 100 gr salam uscat
    • 100 gr kaizer
    • 2 galbenusuri
    • masline verzi fara samburi
    • 2 linguri bullion
    • 1/2 ardei rosu si galben
    • sare
    • piper
    • busuioc uscat

Instructiuni de preparare

  1. Amesteci toate ingredientele pentru aluat si-l framanti bine, apoi il lasi la dospit 15-20 minute.
  2. Pe un tocator tai bucati mici de salam uscat, kaizerul si branza gorgonzola.Dai branza telemea pe razatoarea mare. Intr-un bol amesteci branzeturile cu bulion si galbenusurile. Cureti de seminte ardeii, ii speli si tai fideluta.
  3. Presari faina pe masa de bucatarie,intinzi aluatul cu ajutorul unui sucitor si intinzi in mijloc compozitia de branza ,pui salamul uscat, kaizerul,maslinele verzi fara samburi si impaturesti aluatul.
  4. Dai pizza la cuptor, intr-o tava unsa cu ulei pentru 35-40 min.

Recomandari

Pizza