- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Focaccia cu cimbru si rozmarin este un preparat pe care il puteti servi ca apetitiv sau la mesele principale, in locul painii.
Ingrediente
- 450 gr faina albaa
- 2 lingurite drojdie uscata
- sare
- 1 lingurita rozmarin proaspat, tocat
- cateva crengute de rozmarin proaspat
- 1 lingura cimbru proaspat
- 4 linguri ulei de masline
USTENSILE:
- 2-4 tavi de pizza unse cu ulei
Instructiuni de preparare
- Cerneti faina intr-un lighean, amestecati cu drojdia si 1 lingurita de sare. Adaugati verdeturile tocate peste faina si apoi amestecati aluatul moale cu o lingura de lemn, adaugand treptat uleiul de masline si apa, circa 250 ml. Scoateti aluatul pe un blat de bucatarie tapetata cu faina, si mai framantati-l inca 10 minute.
- Ungeti cu ulei un castron curat, puneti aluatul in el si acoperiti-l cu un servet umed sau cu folie alimetara. Lasati aluatul la loc calduros cel putin o ora, pana cand isi dubleaza volumul.
- Bateti aluatul cu pumnul o data sau de doua ori, ca sa eliminati aerul si impartiti-l in patru. Intindeti fiecare bucata in forma de oval cu grosimea de 1 cm. Intindeti lipiile pe tavile unse cu ulei de masline, acoperiti-le cu folie alimetara si lasati-le sa mai dospeasca 20 de minute.
- Infigeti crengutele de rozmarin in lipii, presarati-le cu sare, stropiti-le cu ulei, apoi coaceti-le 20 de minute. Acoperiti cu un servet de bucatarie curat si lasati sa se raceasca, apoi le puteti servi.