- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pizza cu aluat de cartofi este o pizza aromata, delicioasa, oarecum economica si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 1 ceapa
- ulei
- 200 gr faina
- 500 ml lapte
- 1 ou
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 gr mozzarella
- 2 ciuperci
- busuioc
- 200 ml suc de rosii
- 150 gr sunca presata
- masline
- oregano
Instructiuni de preparare
- Cartofii se spala apoi se pun la fiert in coaja, ion apa cu sare. cand sunt fiert se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, dupa care se curata de coaja si se paseaza cu blenderul pana se obtine un piure fin. Se adauga ceapa calia, oul batut, faina, laptele caldut si se framanta pana se obtine un aluat moale, care se intinde.
- Se intinde aluatul intr-o forma unsa cu ulei si se coace 8 minute, in cuptor, la foc mediu. Se amesteca sucul de rosii cu oregano, busuioc, sare si piper.
- Se scoate tava din cuptor si se unge aluatul cu sosul aromatizat si asaza felii de mozzarella, sunca, ciuperci si masline feliate. Se baga tava in cuptor pentru 25 de minute, dupa acre se scoate din cuptor, se feliaza si se poate servi.