- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pizza Milanese este o pizza al carei gust poate varia de la dulce la foarte picant prin adaugarea de adei iute.
Ingrediente
- 3 linguri smantana
- 2 oua
- 200 gr cas
- 1 cutie masline negre
- 300 gr salam sau carnat
- 1 ardei gras rosu
- 350 ml apa
- faina alba
- 50 gr drojdie
- 50 ml ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se face maiaua din smantana , 100 ml apa, drojdia, 4 linguri faina, putina sare, se amesteca bine si se lasa la odihna 15 minute,apoi se adauga uleiul, se incorporeaza si restul de faina, se framanta astfel incat sa se obtina un aluat de consistenta potrivita. Se lasa la dospit 30 minute intr-un loc caldut.
- Casul se da prin razatoarea mare, salamul se taie rondele subtiri, maslinele si ardeiul rosu se tau bucati mici.
- Se unge cu ulei o tava rotunda, se intinde aluatul si se pune in tava peste el pui casul, iar apoi se asaza bucatile de salam si se baga tava la cuptor la foc potrivit 20 minute, se scoate si se imprastie cu o lingura oul care l-ai batut in prealabil, apoi se pun bucatile de ardei si maslinele si bagi tava din nou la cuptor pt 25 minute sau in functie de cum s-a copt aluatul daca il verifici cu o scobitoare.
- Pentru un aspect mai placut se poate turna oul peste cas si bucatile de salam sau carnat sa ramina deasupra.