Pizza cu legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pizza cu legume este un preparat delicios cu care ii puteti pacali oricand pe cei mici care nust prieteni cu legumele.

Ingrediente

    • 350 gr faina
    • 10 gr drojdie uscata
    • 3 linguri ulei
    • 1 lingurita rasa cu sare
    •  1 lingura zahar
    • 230 ml apa

    PENTRU UMPLTURA:

    • 1 dovlecel
    • 50 gr masline
    • 1 vanata subtire
    • 3 ciuperci
    • 1 rosie
    • 3 linguri parmezan
    • 100 ge mozzarella
    • ulei
    • sare
    • chili

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat, pune drojdia cu zaharul si apa intr-o cana si amesteca. Lasa deoparte 15 minute, pana cand se formeaza un strat gros de spuma deasupra.
  2. Cerne faina intr-un castron, adauga sarea, toarna uleiul si amestecul de drojdie si framanta aluatul 10 minute, pana cand nu se mai lipeste de maini. Acopera aluatul cu un servet curat si lasa-l sa dospeasca 30 de minute, in loc caldut.
  3. Intre timp, taie cubulete vanata, dovlecelul si ciupercile si pune-le intr-o tava unsa cu ulei.Baga tava in cuptorul incins 15 minute.
  4. Intinde aluatul intr-o tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt. Inteapa foaia cu o furculita si da-o in cuptorul fierbinte  pentru 10-12 minute.
  5. Scoate tava , asaza repede deasupra feliile  de mozzarella, legumele semicoapte, rosiile si maslinele feliate, presara sare, chilli, dupa gust, iar la final parmezanul, apoi baga tava in cuptor pentru inca 20-30 de minute.

Recomandari

Pizza