- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pizza cu legume este un preparat delicios cu care ii puteti pacali oricand pe cei mici care nust prieteni cu legumele.
Ingrediente
- 350 gr faina
- 10 gr drojdie uscata
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita rasa cu sare
- 1 lingura zahar
- 230 ml apa
PENTRU UMPLTURA:
- 1 dovlecel
- 50 gr masline
- 1 vanata subtire
- 3 ciuperci
- 1 rosie
- 3 linguri parmezan
- 100 ge mozzarella
- ulei
- sare
- chili
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat, pune drojdia cu zaharul si apa intr-o cana si amesteca. Lasa deoparte 15 minute, pana cand se formeaza un strat gros de spuma deasupra.
- Cerne faina intr-un castron, adauga sarea, toarna uleiul si amestecul de drojdie si framanta aluatul 10 minute, pana cand nu se mai lipeste de maini. Acopera aluatul cu un servet curat si lasa-l sa dospeasca 30 de minute, in loc caldut.
- Intre timp, taie cubulete vanata, dovlecelul si ciupercile si pune-le intr-o tava unsa cu ulei.Baga tava in cuptorul incins 15 minute.
- Intinde aluatul intr-o tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt. Inteapa foaia cu o furculita si da-o in cuptorul fierbinte pentru 10-12 minute.
- Scoate tava , asaza repede deasupra feliile de mozzarella, legumele semicoapte, rosiile si maslinele feliate, presara sare, chilli, dupa gust, iar la final parmezanul, apoi baga tava in cuptor pentru inca 20-30 de minute.