- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pizza Margherita este o pizza delicioasa al carei arome poate fi imbunatatita prin adaugarea la final a catorva frunze de busuioc verde.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 15 gr drojdie uscata
- 200 ml apa
- 300 gr faina
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- o conserva de 400 gr rosii
- ulei de masline
- 200 gr mozzarella
- oregano
Instructiuni de preparare
- Se amesteca drojdia cu putina apa calda, se omogenizeaza, apoi se lasa deoparte.
- Se amesteca faina cu sarea, se face o gaura in mijloc si se toarna maiaua si 200 ml de apa calduta.
- Se incepe framantatul si, dupa ce aluatul se dezlipeste de pe maini, se aduna intr-o bila, se acopera cu un servet uscat si se lasa la crescut pentru 2 ore, pana isi dubleaza volumul, apoi din el se intinde o foaie rotunda.
- Se tapeteaza cu hartie de copt tava si se unge apoi cu ulei. Cu mainile pline de ulei, se asaza frumos aluatul in tava. Se adauga rosiile taiate in bucati, sare, oregano si se baga la cuptor. Cand aluatul este copt, se scoate, se pune mozzarella si se mai lasa la cuptor inca 2-3 minute, cat sa se topeasca branza.
- Cand pizza este gata si este scoate din cuptor se toarna deasupra un fir subtire de ulei de maline.