- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pizza Margherita este o pizza simpla, usor de preparat si foarte aromata in acelasi timp.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 350 gr faina
- 20 gr drojdie
- 40 ml ulei de masline
PENTRU COMPOZITIE:
- 350 gr rosii
- 250 gr mozzarella
- ulei de masline
- 100 gr carnaciori taiati rondele
- cateva masline fara sambure
- busuioc
- sare
Instructiuni de preparare
- Dupa ce se framanta bine, aluatul se pune intr-un loc cald, unde este lasat sa creasca aproximativ doua ore. Se intinde aluatul - grosime de maximum un centimentru - pe o tava unsa cu ulei.
- Pe blat se pun rosiile stoarse si pasate cu o furculita. Se presara putina sare si se mai lasa blatul 10 minute intr-un loc cald. Pizza se coace apoi timp de 20 de minute si se adauga mozzarella, canaciorii si maslinele tocate solzisori.
- Putin busuioc si ulei se presara pe deasupra pizzei. inainte de a fi servita se mai pune 10 minute la cuptor.