Pizza Margherita- varianta 5

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pizza Margherita este o pizza simpla, usor de preparat si foarte aromata in acelasi timp.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 350 gr faina
    • 20 gr drojdie
    • 40 ml ulei de masline

    PENTRU COMPOZITIE:

    • 350 gr rosii
    • 250 gr mozzarella
    • ulei de masline
    • 100 gr carnaciori taiati rondele
    • cateva masline fara sambure
    • busuioc
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Dupa ce se framanta bine, aluatul se pune intr-un loc cald, unde este lasat sa creasca aproximativ doua ore. Se intinde aluatul - grosime de maximum un centimentru - pe o tava unsa cu ulei.
  2. Pe blat se pun rosiile stoarse si pasate cu o furculita. Se presara putina sare si se mai lasa blatul 10 minute intr-un loc cald. Pizza se coace apoi timp de 20 de minute si se adauga mozzarella, canaciorii si maslinele tocate solzisori.
  3. Putin busuioc si ulei se presara pe deasupra pizzei. inainte de a fi servita se mai pune 10 minute la cuptor.

Recomandari

Pizza