- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pizza Diavolo este o pizza picanta, aromata si usor de preparat. Pentru a va usura muca, puteti prepara mai mult aluat o data, il portionati si il congelati. Astfel ori de cate ori doriti sa preparati pizza, nu trebuie decat decongelat.
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- sos rosii pentru pizza
- mozzarella
- carnaciori picanti
- ardei iute rosu
- oregano
PENTRU ALUATUL PUFOS:
- 300 gr faina
- 30 gr unt
- 150 ml lapte caldut
- 25 gr drojdie
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
PENTRU ALUATUL SUBTIRE, CROCANT:
- 200 gr faina
- 125 ml apa calda
- 1 lingura ulei masline
- 20 gr drojdie
- 1/3 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
Instructiuni de preparare
- Se prepara aluatul dorit, prin framantarea ingredientelor, apoi se lasa la crescut.
- Se unge blatul de pizza cu sos de rosii, se presara mozzarella, carnaciori picanti taiati rondele, fasii de ardei iute curatat de samburi si oregano, se da la cuptor 10 - 35 minute, in functie de blatul folosit si de tipul cuptorului.