- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pizza rustica este o pizza foarte practica, la care puteti pune ce legume gasiti in camara, sau daca aveti resturi de friptura le puteti pune deasupra pentru un plus de aroma si gust.
Ingrediente
- 30 gr unt sau ulei
- 25 gr drojdie
- 1/2 lingurita zahar
- 300 gr +1 lingura cu faina
- 150 ml lapte
- 1 ou
- 1/2 lingurita sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 4 ciuperci
- 4 linguri sos de rosii
- 1 vanata mica
- 150 gr cascaval
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 1 dovlecel
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Intr-un lighean mic, se freaca drojdia cu zaharul, se adauga 100 ml de lapte caldut si 120 gr de faian, apoi se amesteca si se lasa la cald pana isi dubleaza volumul.
- Se adauga restul de lapte, un ou, untul topit( dar caldut, nu fierbinte), restul de faina si se framanta, apoi se acpera cu un servet si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.
- Intre timp, se taie ardeii bastonase, ciupercile se feliaza, dovlecelul si vanata se taie cubulete potrivite.
- Se intinde aluatul si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Se unge cu sos de rosii din belsug, se pesara cascavalul ras, apoi se asaza legumele.
- Se baga tava cu pizza in cuptorul incins si se coace 35 de minute, la foc potrivit, apoi se scoate, se feliaza si se poate servi.