- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pizza taraneasca se prepara in multe feluri, cu multe combinatii de ingrediente, singurul ingredient comun fiin ouale.
Ingrediente
- 500 gr aluat pentru pizza
- 200 gr branza de burduf
- 300 gr telemea
- 200 ml smantana
- 7 oua
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Aluatul se intinde in foaie potrivit de subtire peste tava stropita cu apa.
- Se amesteca branza de birduf cu telemeaua, 2 oua, smantana, sare, piper si verdeata tocata marunt. Se toarna acest amestec peste foaia din tava, se fac patru adancituri in care se parge cate un ou. Oul ramas se bate, apoi se ung marginile foii, facute brau dintr-o bucata de aluat.
- Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace la foc potrivit, iar cand incepe sa se rumeneasca usor, se scoate din cuptor, se portioneaza, apoi se poate servi.