- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pizza vegetariana are mult combinatii la topping. Fie ca are masline, ardei sau ciuperci este la fel de gustoasa si de apreciata....mai ales ca e de post!
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 200 gr faina integrala
- 1 lingurita sare
- 600 gr faina alba
- 7 gr drojdie uscata
- 170 ml apa calduta
PENTRU TOPPING:
- 3 fire ceapa verde
- 3 linguri ulei
- 400 gr ghebe proaspete sau congelate
- 30 gr cascaval de post
- patrunjel verde
- piper maicnat
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 3 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de dospire 15 minute
Timp de coacere 20 minute
- Amesteca ingredientele pentru blat si adauga apa treptat, framatand energic pentru 3 minute. Textura trebuie sa fie fina, nu lipicioasa, apoi lasa-l sa creasca 15 minute, intr-un loc cald.
- Intre timp, scurge ciupercile si soteaza-le 3 minute, in ulei incins.
- Imparte aluatul in trei parti si intinde-l cu sucitorul. Pentru a obtine o pizza rotunda, taie blatul cu marginile tavii sau cu o forma de tort. Inante de a pune toppingul, inteapa aluatul cu o furculita din loc in loc. Presara pe fiecare blat cate putin cascaval ras, apoi ghebele si ceapa verde tocata marunt, adaugand sare si piper.
- Coace pizzele 30 de minute si, cand etse gata decoreaza cu patrunjel verde.