Pizza vegetariana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pizza vegetariana are mult combinatii la topping. Fie ca are masline, ardei sau ciuperci este la fel de gustoasa si de apreciata....mai ales ca e de post!

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 200 gr faina integrala
    • 1 lingurita sare
    • 600 gr faina alba
    • 7 gr drojdie uscata
    • 170 ml apa calduta

    PENTRU TOPPING:

    • 3 fire ceapa verde
    • 3 linguri ulei
    • 400 gr ghebe proaspete sau congelate
    • 30 gr cascaval de post
    • patrunjel verde
    • piper maicnat
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 3 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de dospire 15 minute
Timp de coacere 20 minute

  1. Amesteca ingredientele pentru blat si adauga apa treptat, framatand energic pentru 3 minute. Textura  trebuie sa fie fina, nu lipicioasa, apoi lasa-l sa creasca 15 minute, intr-un loc cald.
  2. Intre timp, scurge ciupercile si soteaza-le 3 minute, in ulei incins.
  3. Imparte aluatul in trei parti si intinde-l cu sucitorul. Pentru a obtine o pizza rotunda, taie blatul cu marginile tavii sau cu o forma de tort. Inante de a pune toppingul, inteapa aluatul cu o furculita din loc in loc. Presara pe fiecare blat cate putin cascaval ras, apoi ghebele si ceapa verde tocata marunt, adaugand sare si piper.
  4. Coace pizzele 30 de minute si, cand etse gata decoreaza cu patrunjel verde.

Recomandari

Pizza