Placinta cu branza ca in Balcani

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu branza ca in Balcani este o placinta aperitiv pe care daca o gustati o data va veti indragosti pe loc de aroma ei unica.

Ingrediente

    • 500 gr foi yufka
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 4 oua
    • 100 ml lapte
    • 500 gr telemea
    • 300 gr iaurt natur
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se faramiteaza branza cu furculita care se amesteca cu patrunjelul verde tocat marunt. Se adauga piper macinat si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.
  2. Separat, intr-un bol mare, se bat ouale, se adauga iaurtul si laptele treptat, amestecand pana se omoegnizeaza, apoi se toarna jumatate de comcopizie peste amestecul de branza.
  3. Se unge o tava rotunda cu ulei. Se asaza o foaie de placinta yufka pe o  planseta, se adauga umplutura de branza si se ruleaza. Se pune ruloul in tava se-a lungul marginii. Se procedeaza la fel cu urmatoarea foaie si se asaza ruloul in continuarea primului.
  4. Se continua pana cand se umple tava si se formeaza un melc. Se toarna deasupra restul de compozitie cu ou, iaurt si lapte si se baga in cutporul incins, la foc potrivit 45 de minute.
  5. Placinta se serveste calda, cu smantana alaturi, sau rece, cu un pahar de lapte batut.

Recomandari

Placinte