- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu cartofi si ceapa este o placinta-aperitiv foarte gustoasa, usor de preparat si care necesita putine ingrediente.
Ingrediente
- foi de placinta
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 ceapa alba
- 500 gr cartofi
- 4 linguri ulei
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de coacere 35 minute
Timp de fierbere 30 minute
- Se curata cartofii in coaja, apoi se curata si se taie felii.
- Ceapa se taie marunt, apoi se caleste in doua linguri de ulei si, dupa ce a devenit aurie, se adauga 3 linguri de apa si se lasa sa se evapore. Se repeta operatiunea de inca 2 ori adaugand mereu cate 3 linguri de apa, apoi se ia de pe foc, se potriveste de sare si piper si se amesteca cu feliile de cartofi.
- Se unge cu ulei tava de copt, se asaza pe funful ei 6-7 foi de placinta, lasand marginile foilor sa depaseasca marginea vasului. Se toarna umplutura si apoi se aduna marginile foilor catre centrul tavii.
- Se unge placinta cu putin ulei, apoi se coace 35 de minute, la foc potrivit.