- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu ceapa si bacon trebuie sa o incercati, pentru ca este aromata si dulceaga, iar daca o serviti rece devine mai gustoasa.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 130 gr unt
- apa
- 260 gr faina alba
- 1 galbenus de ou
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 275 gr bacon
- 1 lingurita ulei
- 1 kg ceapa alba
- 200 ml vin rosu
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de calire 15 minute
Timp de coacere 35 minute
Timp de asteptare 30 minute
- Pentru aluat, se amesteca faina cu putina sare si cu untul taiat cubulete. Se sfarama printre degete, se adauga galbenusul si apoi apa, putin cate putin, pana incepe sa se lege. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza, apoi se impacheteaza in folie de plastic si se baga la frigider pentru jumatate de ora.
- Intre timp, se taie ceapa pestisori si se pune la calit in ulei incins. Se adauga baconul taiat cubulete mici si, dupa ce s-au calit impreuna, se toarna vinul si se lasa sa fiarba, potrivind gustul de sare si piper.
- Se intinde din aluat o foaie care se asaza in tava unsa cu putin ulei, se inteapa cu furculita, apoi se toarna umplutura si se baga la cuptor pentru 35 de minute.