- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu branza de vaci este foarte aromata, dara daca doriti sa fie mai dulce puteti folosi numai branza dulce fara cea telemea.
Ingrediente
- 500 gr foi de placinta
- 1 kg branza de vaci
- 300 gr branza telemea
- 150 gr stafide
- 7 oua
- 1 lingura gris
- 100 ml ulei
- coaja rasa de lamaie
- 100 gr zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Se amesteca intr-un castron mare branza cu ouale, stafidele, coaja de lamaie si grisul. Intr-o tava unsa cu ulei se pun, una peste alta, jumatate din foile de placinta unse, fiecare in parte, cu putin ulei.
- Se toarna peste ele compozitia de branza, apoi se pun restul foilor. Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si se introduce tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra. Se serveste calda, pudrata cu zahar.