- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu cirese este o placinta-desert foarte gustoasa si aromata, pe care trebuie sa o serviti rece cu frisca batuta sau cu sos de vanilie.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 80 gr margarina
- 300 gr faina alba
- 1 ou
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 gr zahar tos
- 1 lingurita esenta de migdale
- 300 gr cirese congelate
- 4 linguri amidon alimentar
PENTRU TAVA:
- 1 lingura faina
- 25 gr margarina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de fierbere 20 minute
Timp de coacere 30 minute
- Se framanta un aluat potrivit de tare din faina, margarina si ou, apoi se pune la loc cald sa se odihneasca.
- Fructele congelate se pun intr-o craticioara pe foc mic, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba pana se evapora tot lichidul. Se ia craticioara de pe foc si se aduaga zaharul amestecat cu amidonul. Se amesteca bine si se pune iarasi pe foc mic, ametsecand continuu pana se ingroasa. Daca compozitia este prea legata, se mai adauga putina apa, daca este prea lichida se mai pune putin amidon, iar la final se toarna esenta de migdale.
- Se imparte aluatul in doua parti, din care se intind doua foi. Se unge tava de copt cu margarina, se tapeteaza cu faina, apoi se asaza in ea una dintre foi.
- Se repartizeaza uniform umplutura, se acopera cu foaia ramasa, intorcand usor marginile. Placinta se coace 30 de minute la foc moderat, iar cand este gata se scoate din cuptor si se lasa in tava pana se raceste complet.