Placinta pufoasa cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta pufoasa cu mere este desertul perfect in zilele de vara, si daca o serviti cu putin sos de fructe sau o cupa de inghetata, aroma va fi mai intensa.

Ingrediente

    • 180 gr zahar pudra
    • 1 plic drojdie uscata
    • 80 gr unt
    • 1 plic zahar vanilat
    • 4 oua
    • 150 gr faina alba
    • 3 mere ionatane
    • 2 linguri stafide aurii
    • cateva picaturi esenta de migdale

    PENTRU TAVA:

    • 2 linguri faina
    • 50 gr unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 35 minute

  1. In vasul mixerului se pun zaharul pudra, zaharul vanilat si ouale. Se bat pana cand amestecul se albeste, isi tripleaza volumul si incepe sa se ingroase.
  2. Se amesteca faina cu drojdia uscata si apoi se pune in mixer, adaugand si cateva picaturi de esenta. Se mixeaza bina amestecul, apoi se adauga untul moale si se amesteca pana se incorporeaza in aluat.
  3. Se curata merele, se opresc 3 felii, iar restul se taie cubulete si se aduaga in aluat impreuna cu stafidele, amestecand usor cu o spatula.
  4. Se unge cu unt forma de copt, se presara cu putina faina si se toarna aluatul. Se asaza deasupra cele 3 felii de mar oprite si se baga la cuptor pentru 35 de minute.Se verifica cu o scobitoare daca este gata, apoi se lasa sa se racoreasca in tava si se transfera pe un gratar pana se raceste complet.

Recomandari

Placinte