- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu orez si dovlecei trebuie sa o incercati pentru ca este atat de gustoasa si satioasa, incat o puteti servi la micul dejun.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 3 linguri ulei
- 250 gr faina alba
- apa
- 1 lingurita sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 100 gr cascaval ras
- 2 oua
- 2 dovlecei
- 100 gr orez
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de coacere 30 minute
- Pentru aluat, se amesteca intr-un castron faina cu sarea, se aduaga uleiul si se amesteca delicat. Se aduaga apa cat sa se obtina un aluat suplu.
- Pentru umplutura, se spala dovleceii si se rad, apoi se presara cu sare si se lasa 5 minute. Se fierbe orezul si se amesteca cu dovleceii storsi bine intre palme, ouale batute si cascavalul, potrivind gustul de sare si piper.
- Pe planseta presarata cu faina se intinde din aluat o foaie suficient de mare ca sa depaseasca marginile vasului de copt. Se toarna peste foaia din tava umplutura, apoi se aduna marginile aluatului peste forma. Se baga placinta la cuptor, sa se coaca 30 de minute, la foc potrivit.