- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu branza dulce este o placinta delicioasa, mai ales daca este servita rece, alaturi de un pahar cu lapte.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr iaurt
- 1 plic praf de copt
- 2 oua
- 1 lingurita cu sare
- 1 kg faina
- 2 linguri cu unt
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 gr branza dulce de vaci
- 150 gr telemea
- 3 oua
- 200 gr zahar
- 3 linguri cu ulei
- 1 lingura cu zahar vanilinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Faceti un aluat din faina proaspat cernuta peste care turnati in doua reprize iaurtul in care ati pus praful de copt. Framantati dupa ce ati adaugat: 2 oua, 1 lingurita cu sare si untul inmuiat. Aluatul este gata cand se desprinde de mana.
- Pregatiti umplutura: faramati branza dulce cu furculita, amestecati cu branza telemea data pe razatoare, cu cele 3 oua si cu o cana de zahar. Omogenizati, parfumati cu zahar vanilat.
- Ungeti o tava mare cu ulei, tapetati cu faina si intindeti foaie subtire de aluat. Puneti 1/3 din amestecul de branza. Incheiati umplutura pe foaia a treia si acoperiti cu ultima foaie de aluat.
- Ungeti toata suprafata placintei cu ulei. Coaceti placinta 45-50 minute la foc potrivit si raciti in tava.
- Serviti placinta calduta sau rece langa ceai sau lapte cald.