- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu ciuperci este o placinta aperitiv delciioasa si apetisanta pe care o puteti servi atat calda cat si rece.
Ingrediente
- 500 apa calda
- 2 cepe
- 125 gr costita afumata
- 1 legatura marar
- 500 gr faina
- 250 gr ciuperci
- 2 oua
- sare
- 150 ml ulei
- piper
Instructiuni de preparare
- Se amesteca treptat faina cu apa, uleiul si sarea si se framanta bine. Se intinde aluatul pe o planseta, presarata cu faina.
- Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei. Cand s-a inmuiat, se adauga ciupercile si costita taiata bucatele, continuand inca 6-7 minute.
- Se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu ouale batute si cu mararul tocat. Se unge o tava cu ulei, in care se asterne o foaie de aluat si umplutura. Ultimul strat e de aluat, care se unge cu ulei.
- Se coace placinta in cuptorul incins, la foc moderat pana cand devina aurie si este coapte, apoi se scoate, se lasa 15 minute sa se racoreasca dupa care se poate portiona si servi.