Placinta cu spanac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu spanac trebuie sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa si aromata, mai ales daca o serviti rece.

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 1/2 lingurita sare
    • 130 ml apa rece
    • 350 gr faina alba
    • 150 gr margarina/unt

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 150 gr branza feta
    • 1 ceapa
    • 750 gr spanac frunze
    • 3 oua
    • 1 legatura marar verde
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 1 varf de cutit scortisoara macinata
    • 1 varf de cutit nucsoara
    • sare
    • 2 linguri ulei
    • piper macinat

    PENTRU UNS TAVA:

    • 100 gr unt/margarina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 40 minute

  1. Pentru foi, se amesteca margarina cu faina si sarea, pana se obtine un aluat sfaramicios. Dupa ce toata grasimea a fost incorporata, se aduaga apa rece, putin cate putin. Se amesteca si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini, apoi, se intinde intr-o foaie, pe planseta presarata cu faina.
  2. Pentru umplutura, se opareste spanacul 2 minute in apa clocotita si apoi se lasa la scurs intr-o sita. In ulei incins se pune ceapa tocata marunt sa se caleasca. Ouale se bat ca pentru o,leta, se adauga branza taiata cuburi si verdeata tocata marunt. Spanacul tocat mare se amesteca cu sare, piper, nucsoara si scortisoara, apoi se adaiga peste oua, adaugand apoi si ceapa calita.
  3. Se unge cu margarina forma de copt si se tapeteaza cu foaia de aluat, lasand sa depaseasca putin marginile. Se toarna umplutura, se niveleaza si se acopera cu marginile de aluat.
  4. Se unge placinta cu margarina ramasa, apoi se coace in cuptorul incins 40 de minute, la foc moderat.

Recomandari

Placinte