- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta Mediteranei este o placinta-aperitiv, foarte gustoasa si aromata, pe care o puteti servi atat calda cat si rece, a doua zi la micul dejun.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 1 cub drojdie proaspata
- 1 lingurita zahar
- putina sare
- 500 gr faina alba
- 200 ml apa calda:
PENTRU UMPLUTURA:
- 2 ardei grasi
- 2 catei de usturoi
- 100 gr sunca presata
- 50 gr unt
- 1 ceapa mare
- 200 gr spanac congelat
- 125 gr mozzarella
- piper macinat
- sare
PENTRU UNS:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 45 minute
Timp de coacere 45 minute
- Pentru aluat, se face o maia dintr-o lingura de faina, putina apa calda, o lingurita de zahar si drijdia sfaramata. Se lasa maiaua 10 minute sa lucreze, apoi se toarna peste restul de faina. Se amesteca adaugand putina sare si restul de apa calda, pe masura ce se framanta, nu toata odata.
- Pentru umplutura, ce calesc in putin unt ceapa tocata marunt, ardeiul taiat cubulete, usturoiul taiat feliute, sare, piper si spanacul congelat. Se lasa 10 minute pana se evapora tot lichidul, apoi se lasa sa se raceasca.
- Se imparte aluatul in doua parti din care se intind doua foi, una se asaza in tava unsa cu putin ulei, se toarna umplutura de ceapa, se acopera cu sunca taiate felioare si mozzarella data pe razatoare.
- Se acopera cu cea de a doua foaie de aluat, se strang marginile, apoi se inteapa din loc in loc placinta cu furculita. S unge placinta cu ulei, apoi se coace 45 de minute, la foc moderat, apoi se lasa sa se raceasca in tava inainte de a o portiona si servi.