- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu trei branzeturi trebuie sa o incrcati pentru ca este numai buna a doua zi, la micul dejun sau la gustare.
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- 120 gr faina
- 6 oua
- 150 gr parmezan ras
- 50 gr unt
- 80 ml lapte
- 300 gr telemea
- 350 gr branza proaspata de vaci
PENTRU UNS:
- 250 gr unt topit
- 3 lingurite seminte de susan
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 5-6 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de fierbere 5 minute
Timp de coacere 45 minute
- Intr-o tigaie se topesc cele 50 gr de unt, apoi se pune faina, care se lasa putin sa se caleasca, apoi se adauga treptat laptele. Se ametseca bine si se lasa la fiert pana cand sosul se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se lasa 10 minute, sa se racoreasca. Se adauga pe rand, ouale, amestecand bine dupa fiecare, apoi se adauga branza maruntita si parmezanul ras, omogenizand compozitia foarte bine.
- Se unge cu unt tava de placinta, iar foile se impart in doua. Primul set de foi se desface si se pun in tava, una peste alta, unse cu unt.
- La mijloc se pune umplutura de branza si se acopera cu restul de foim unse si ele cu unt topit. Petse ultima foaie se presara semintele de susan, apoi se portioneaza cu un cutit foarte bine ascutit.
- Se baga tava in cuptorul incins si se coace 45 de minute, pana cand foile de deasupra se rumenesc frumos.