Placinta cu dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu dovleac este, fara doar si poate, desertul copilariei tuturor. De aceea va oferim o reteta rapida si foarte usor de preparat cu care sa va indulciti in zilele geroase de iarna.

Ingrediente

    • 1 pachet foi de placinta
    • 500 gr dovleac
    • sare
    • 150 gr zahar
    • 2 linguri pesmet
    • 100 gr unt
    • esenta de vanilie
    • 1 ou
    • ulei
    • zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Dovleacul se curata de coaja si se taie in cuulete care apoi se fierb in apa cu sare.
  2. Se iau foile de placinta si se ung cu ulei, apoi se tapeteaza o tava cu hartie de copt, iar pe fundul ei se pun 8 foi de placinta , toate unse cu ulei.
  3. Se verifica daca a fiert dovleacul, si daca acesta este moale se scurge in strecuratoare, iar pulpa se pseaza cu blenderul. Se adauga zahatul, untul, pesmetul, sare si vanilia, si se omogenizeaza compozitia.
  4. Se toarna pasta de dovleac in tava, peste foi, si se acopera cu alte foi unse cu ulei. Se unge totul cu oul batut si se coace in cuptorul incins pana cand se rumenesc frumos. Cand este gata placinta se pudreaza cu zahar, apoi se poate felia si servi.

Recomandari

Placinte