Placinta cu inimi de curcan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu inimi de curcan este o placinta delicioasa, pe care o puteti servi calda sau rece, la gustare sau la felul principal.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 1/4 lingurita sare
    • 1 lingura otet
    • 300 gr faina alba
    • 120 gr margarina
    • 1 ou

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 700 gr inimi de curcan
    • 2 linguri sare
    • 2 lingurite cimbru
    • 150 gr mazare
    • sucul de la 2 lamai
    • 1 lingura ulei

    PENTRU UNS:

    • 1 galbenus de ou

Instructiuni de preparare

Ingrediente  pentru 6 portii
Timp de preparare 35 minute
Timp de coacere 40 minute
Timp de asteptare 2 ore

  1. Se pun intr-un castron faina, sarea si margarina si se framanta cu degetele pana se obtine un aluat sfaramicios.Se bate oul, se amesteca cu otetul si 3 linguri de apa, apoi se incorporeaza in aluat. Se framanta foarte bine aluatul, care se aduna intr-o bila, se impacheteaza in folie de plastic si se baga la frigider pentru o ora.
  2. Se curata inimile de curcan, se spala bine cu apa rece, apoi se pun intr-un vas impreuna cu sucul de lamaie, cimbrul si uleiul. Se lasa asa pentru o ora, apoi se scurg si se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb 20 de minute, adpoi se scurg si se trec prin masina de tocat.
  3. Pasta  de carne se amesteca cu mazarea usor maruntita si se condimenteaza cu putina sare.
  4. Se imparte aluatul in doua, din care se intind doua foi, apoi cu una din ele se imbraca o tava cu peretii detasabili. Se pune amestecul, se acopera cu a doua foaie, se unge cu galbenus amestecat cu o lingura de apa si se baga la cuptor pentru 40 de minute.

Recomandari

Placinte