- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu inimi de curcan este o placinta delicioasa, pe care o puteti servi calda sau rece, la gustare sau la felul principal.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 1/4 lingurita sare
- 1 lingura otet
- 300 gr faina alba
- 120 gr margarina
- 1 ou
PENTRU UMPLUTURA:
- 700 gr inimi de curcan
- 2 linguri sare
- 2 lingurite cimbru
- 150 gr mazare
- sucul de la 2 lamai
- 1 lingura ulei
PENTRU UNS:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 35 minute
Timp de coacere 40 minute
Timp de asteptare 2 ore
- Se pun intr-un castron faina, sarea si margarina si se framanta cu degetele pana se obtine un aluat sfaramicios.Se bate oul, se amesteca cu otetul si 3 linguri de apa, apoi se incorporeaza in aluat. Se framanta foarte bine aluatul, care se aduna intr-o bila, se impacheteaza in folie de plastic si se baga la frigider pentru o ora.
- Se curata inimile de curcan, se spala bine cu apa rece, apoi se pun intr-un vas impreuna cu sucul de lamaie, cimbrul si uleiul. Se lasa asa pentru o ora, apoi se scurg si se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb 20 de minute, adpoi se scurg si se trec prin masina de tocat.
- Pasta de carne se amesteca cu mazarea usor maruntita si se condimenteaza cu putina sare.
- Se imparte aluatul in doua, din care se intind doua foi, apoi cu una din ele se imbraca o tava cu peretii detasabili. Se pune amestecul, se acopera cu a doua foaie, se unge cu galbenus amestecat cu o lingura de apa si se baga la cuptor pentru 40 de minute.