- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu mere a bunicii este reteta de succes pentru o placinta aromata si gustoasa, perfecta pentru zilele cand doriti un preparat usor si bun.
Ingrediente
- aluat de foitaj
- 100 gr unt
- 3 linguri faina alba
- 50 ml apa
- 100 gr zahar alb
- 100 gr zahar brun
- 8 mere
Instructiuni de preparare
- Se topeste untul intr-o craticioara, apoi amestecati-l cu faina, pana se obtine o pasta.Adaugati apa, zaharul alb si cel brun, apoi puneti craticioara iarasi pe foc pana incepe sa clocteasca, apoi dati focul mic de tot.
- Tapetati tava de placinta cu foietaj, intepati din loc in loc cu fruculita, apoi asezati merele curatate si taiate cubulete si acoperiti cu fasii de foietaj. Turnati usor deasupra amestecul de unt si zahar, apoi bagati placinta la cuptor, pentru 15 minute la foc mare, apoi reduceti flacara si lasati sa mai se coaca inca 35-40 de minute, pana aluatul se rumeneste, iar merele sunt moi.
- Cand este gata, se scoate placinta din cuptor si s elasa in tava 10-15 minute sa se racoreasca inainte de a o felia si servi.