- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta placinta cu mere este foarte aromata si gustoasa, fiind desertul copilariei multora dintre noi.
Ingrediente
- 5 mere Golden
- 200 gr unt
- 3 oua
- 150 gr faina
- 150 gr miere de albine
- 100 gr zahar-pentru caramel
Instructiuni de preparare
- Puneti intr-o craticioara cu fundul gros zaharul impreuna cu 2 linguri de apa.Cand incepe sa se ingalbeneasca, turnati-l intr-o forma cu pereti detasabili pe care-o inclinati pe toate partile, pentru ca zaharul ars sa acopere atat fundul, cat si peretii.
- Curatati merele si taiati-le in sferturi. Topiti untul si amestecati-l cu ouale, mierea si faina (in robotul
de bucatarie sau cu telul). Asezati merele in tava peste zaharul caramel, turnati peste ele aluatul si dati prajitura 40 de minute la cuptor. Dupa ce o scoateti din cuptor, rasturnati-o pe un platou si serviti-o calduta sau rece.