- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu varza este o gustare delicioasa, pe care o puteti servi atat calda cat si rece, avand o aroma foarte fina si delicata...
Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta
- 100 ml bulion
- ulei
- 1 kg varza
- 1 ceapa
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se toaca ceapa si varza marunt, apoi se pun la calit in 2-3 liguri de ulei, amestecand din cand in cand. Cand varza s-a inmuiat si a inceput sa-si schimbe culoarea, se adauga bulionul dizolvat in putina apa, se amesteca si se lasa sa fiarba in continuare pana scade.Se adauga sare si piper, dupa gust, iar cand varza este gata se lasa sa se raceasca.
- Intr-o tava unsa cu ulei, se intind 4-5 foi de placinta, fiecare foaie unsa cu unt, apoi se toarna amestecul de varza, si se acopera cu 3-4 foi de placinta.
- Folie de placinta ramase, sau cele care s-au rupt, se asaza deasupra, usor creponate. Se unge cu ulei si se baga tava in cuptorul incins, aproximativ o ora, pana cand se rumeneste frumos.