Placinte cu dulceata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placintele cu dulceata se prepara foarte usor si sunt delicioase, numai bune la gustare.

Ingrediente

    • 20 linguri zahar
    • 200 ml  apa minerala
    • 1 lingurita praf de copt
    • 3 oua
    • faina cat cuprinde
    • 200 ml  ulei
    • dulceata

    PENTRU UNS:

    • 1 ou
    • zahar pentru ornat
    • 2 linguri zahar
     

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca bine zaharul, uleiul, ouale si apa minerala. Se adauga faina si praful de copt si se framanta bine aluatul. Se intinde apoi aluatul in foaie de max 5 mm si se taie in dreptunghiuri, dupa care se pune dulceata in mijlocul fiecarei placinte (se pot umple cu orice fel de dulceata, rahat sau branza de vaci).
    Dupa ce s-au umplut cu dulceata, se inchid pachetele si se apasa pe margine cu o furculita, pentru a se lipi bine marginile.
  2. Se ung placintele  cu un ou amestecat cu zahar, se pun intr-o tava de copt tapetata cu unt si faina ?i se dau la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, apoi placintele se pudreaza cu zahar.

Recomandari

Placinte