- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placintele cu dulceata se prepara foarte usor si sunt delicioase, numai bune la gustare.
Ingrediente
- 20 linguri zahar
- 200 ml apa minerala
- 1 lingurita praf de copt
- 3 oua
- faina cat cuprinde
- 200 ml ulei
- dulceata
PENTRU UNS:
- 1 ou
- zahar pentru ornat
- 2 linguri zahar
Instructiuni de preparare
- Se amesteca bine zaharul, uleiul, ouale si apa minerala. Se adauga faina si praful de copt si se framanta bine aluatul. Se intinde apoi aluatul in foaie de max 5 mm si se taie in dreptunghiuri, dupa care se pune dulceata in mijlocul fiecarei placinte (se pot umple cu orice fel de dulceata, rahat sau branza de vaci).
Dupa ce s-au umplut cu dulceata, se inchid pachetele si se apasa pe margine cu o furculita, pentru a se lipi bine marginile.
- Se ung placintele cu un ou amestecat cu zahar, se pun intr-o tava de copt tapetata cu unt si faina ?i se dau la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, apoi placintele se pudreaza cu zahar.